Traditionelt kvædebrød rulles i sukker. Hvis det bliver lidt rigeligt sødt med sukker, er denne version med kokos et herligt og lidt sundere alternativ.

Sådan gør du

  • 1 Vask kvæderne men behold skrællen. Del kvæderne i både og kom i en gryde
  • 2 Dæk med vand og kom citronsaft heri. Lad nu kvæderne simre møre i ca. 50 minutter
  • 3 Hæld vandet fra og lad dem afkøle
  • 4 Sæt ovnen på 80 grader
  • 5 Skær nu kernehuset fra og eventuelle stilke
  • 6 Kom frugtkødet i en ren gryde
  • 7 Rør til mos med en et piskeris. Kom nu sukker heri og rør rundt. Lad blandingen simre indtil den bliver tyk og mørk og har en konsistens som havregrød
  • 8 Pas på! Det sprøjter som lava. Og det brænder
  • 9 Smør et bagepapir med lidt vindruekerneolie og hæld massen op herpå
  • 10 Sæt i ovnen og lad stivne i 3 timer
  • 11 Tag ud og afkøl helt natten over
  • 12 Skær i ruder og vend i kokosmel
  • 13
  • {{recipeDoneText}} Kvædebrød med kokos

Tip

Kvædebrød kan også tørre uden ovn et tørt sted i et par dage. Kvæder er meget hårde. Det er nemmest at skære kernehuset væk, efter at de er kogt eller bagt. Behold endelig skrællen på. Den giver herlig smag og konsistens.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier

Andre spændende opskrifter