Kulmule dampet med savojkål

Sådan gør du

  • 1 Skræl kartoflerne, og skyl porren grundigt. Snit porren fint, og hak kartoflerne i små tern.
  • 2 Svits kartoffel og porre i 1 spsk olie, uden at de tager farve.
  • 3 Tilsæt vand, og kog 15 min. under låg.
  • 4 Blend kartofler, porre og kogevandet til en blank og ensartet sauce.
  • 5 Tilsæt syrnet fløde og peberrod, og blend igen.
  • 6 Smag saucen til med salt og peber. Saucen må ikke koge, efter den syrnede fløde er tilsat.  
  • 7 Hak løget, og snit savojkålen fint.  
  • 8 Skær baconen i tern, og svits den i olien i en bred gryde.  
  • 9 Tilsæt løg og kål, og svits dem med i 4-5 min.  
  • 10 Tilsæt vineddike, hvidvin, timiankviste, salt og peber, kog op, og rør grundigt rundt.  
  • 11 Skær kulmulen i 4 pæne stykker, og læg dem oven på kålen.  
  • 12 Skru ned til jævn varme, og læg låg på gryden. Damp kål og fisk i 10 min.  
  • 13 Servér kulmulen med den dampede kål, peberrodscreme, kogte kartofler og godt brød.
  • {{recipeDoneText}} Kulmule dampet med savojkål

Tip

I stedet for kulmule kan du anvende sej, torsk, kuller, brosme eller lange.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier