Krydret tomatsuppe

Sådan gør du

  • 1 Ovnen tændes på 225 grader.
  • 2 Løg, 2 fed hvidløg og tomater hakkes groft. Løget ristes mørt i en gryde med 1 spsk olivenolie.
  • 3 Tilsæt hvidløg, chili, tomater og tomatpuré og rist yderligere 2-3 min. ved svag varme.
  • 4 Hæld hønsebouillon eller vand ved, læg låg på og kog suppen i 20 min. ved jævn varme.
  • 5 Imens skæres bacon i mindre stykker og fennikel i små tern.
  • 6 Rist baconen sprød på en tør pande, tilsæt fenniklen og rist yderligere et par minutter.
  • 7 Krydr med citronsaft, salt og peber.
  • 8 Et fed hvidløg presses og røres med persille og 2 spsk olivenolie.
  • 9 Smør blandingen på brødet og rist dem i ovnen i ca. 5 min. til de er sprøde og gyldne i kanten.
  • 10 Blend suppen og krydr med salt og evt. ekstra chili.
  • 11

    Anretning

    Anret i små suppeskåle med en skefuld baconfyld og servér de sprøde hvidløgsbrød til.
  • {{recipeDoneText}} Krydret tomatsuppe

Tip

Suppen holder sig fint i køleskabet i 1-2 dage. Lav den fx dagen inden den skal serveres, så er det blot opvarmning af suppen, baconfyld og brødene, der skal laves på selve dagen.

Opskriften er udviklet af