Krydderurte-risotto med blommesalsa

Sådan gør du

  • 1

    Risotto

    Skyl risene i koldt vand, og lad dem dryppe af.
  • 2 Hak løgene fint, og sauter dem klare i smør, uden de tager farve.
  • 3 Vend risene i.
  • 4 Kom kyllingebouillon i, til den står 3 cm over risene. Rør rundt, og kog dem, til de er lige akkurat møre (al dente). Husk at spæde med kyllingebouillon, efterhånden som det koger ind.
  • 5 Rør creme fraiche, parmesan og de groft skårne krydderurter i risene. Juster eventuelt konsistensen med resten af bouillonen. Risottoen skal være let cremet. Server med blommesalsa.  
  • 6

    Blommesalsa

    Skyl blommerne, flæk dem og udtag stenene. Del de halve blommer i to på langs. 
  • 7 Halver tomaterne og kom alle ingredienserne i en gryde. Bring gryden langsomt i kog og lad det simre i 10 minutter. 
  • 8 Smages til med salt og peber. Afkøl og stil evt. i køleskabet natten over.
  • {{recipeDoneText}} Krydderurte-risotto med blommesalsa

Opskriften er udviklet af