Krydderiets julekage 2009

Krydderiets julekage er en af julens traditioner. I år er julekagen en roulade rullet af en marengsbund fuld af hasselnødder, og fyldet er med cremefraiche, frisk mango, appelsinskal og Irmas nøddecreme.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 175°.  
  • 2 Spred hasselnødderne ud på en bradepande, og rist dem gyldne i ca. 10 minutter. Hæld nødderne op på et viskestykke, og ”massér” nødderne heri. Det er den nemmeste måde at få skallerne af på.  
  • 3 Skru ovnen ned på 160°.  
  • 4 Hak nødderne groft.
  • 5 Pisk æggehvider og sukker sammen i en skål. Rør kartoffelmel og eddike sammen, og vend i. Vend 75 g nødder i marengsmassen, og fordel dejen på ovnens bradepande beklædt med bagepapir. Drys resten af nødderne over dejen.  
  • 6 Bag bunden i 25-30 minutter, indtil overfladen er flot gylden. Tag ud, og afkøl helt.
  • 7 Læg et stykke bagepapir over kagebunden, og vend op og ned på bunden, så nødderne vender nedad. Træk papiret forsigtig af.
  • 8 Smør nøddecremen ud over bunden. Fordel cremefraiche over bunden.  
  • 9 Riv appelsinskallen fint over cremefraichen.  
  • 10 Skær mango i små tern, og fordel over cremen.  
  • 11 Rul sammen fra den lange led.  
  • 12 Lad kagen stå koldt, indtil den skal serveres.
  • {{recipeDoneText}} Krydderiets julekage 2009

Opskriften er udviklet af