Krydderiets juletradition er én kage. Men i år er der tre. Lyder det tidskrævende? Det er det ikke. Dejen er nemlig den samme til alle tre varianter.

Sådan gør du

  • 1 Rør smør og sukker sammen i en skål.
  • 2 Blend mandlerne til mel og vend med smør og sukker.
  • 3 Vend dejen med sirup. Bland hvedemel med bagepulver i en skål. Vend med resten af dejen og ælt dejen sammen til en kugle.
  • 4 Pak i film og sæt i køleskab i 2 timer.Sæt varmluftsovnen på 175 grader.
  • 5 Tag dejen ud og skær den lige over i to lige store dele. Du skal bruge den halve dej til at lave hjerter.   
  • 6 Der bliver jo en del dej tilovers på køkkenbordet, når hjerterne er stanset ud. Den dej bruger vi selvfølgelig til resten af kagerne.
  • 7 Rul dejen ud på et let meldrysset bord. Det er en god idé at lægge bagepapir på dejen, imens du ruller. Så holder den bedre sammen.  
  • 8 Rul dejen, indtil den er ca. 4 mm tyk. Brug en hjertekageform og form hjerter.  
  • 9 Læg dem på bagepapir og drys med lidt kanelsukker. Bag, indtil de er gyldne. Kig efter 7 minutter.  
  • 10 Tag resterende dej op fra bordet og ælt hurtigt sammen med resten af dejen. Del i to dele.  
  • 11 Rul den ene del til en pølse, diameter cirka som en femkrone. Rul i vaniljesukker blandet med kardemomme. Skær i 4 mm tykke skiver og læg på bagepapir. Bag dem gyldne. Kig efter 7 minutter.  
  • 12 Ælt den sidste dej med revet appelsinskal fra en halv appelsin. Del i to dele og rul til pølser.  
  • 13 Læg pølserne med store mellemrum på bagepapir. Læg ikke på bradepande endnu.   
  • 14 Tryk dejen flad til to stænger. Rul dejen, indtil stængerne er ca. 8 cm brede og ca. 4 mm tykke.  
  • 15 Lad papiret glide over på en bradepande. Drys hakkede hasselnødder herpå og pres let.  
  • 16 Bag stængerne gyldne. Kig efter 8-9 minutter. Tag ud og lad dem afkøle lidt, men ikke helt.   
  • 17 Skær i skiver og lad afkøle helt, før du fjerner dem fra papiret.
  • {{recipeDoneText}} Krydderiets julekage

Opskriften er udviklet af