Energiinformation

  • Energi 230 Kj
  • Fedt 39 %
  • Kulhydrat 56 %
  • Protein 5 %

Sådan gør du

  • 1

    Kager

    Skræl, flæk og udkern hokkaido-græskarret, og vej 300 g af. Riv græskarret på den grove side af et rivejern.


  • 2

    Kom farin, æg, vindruekerneolie, appelsinsaft og –skal i en skål, og rør det godt sammen. Tilsæt græskar, hakkede valnødder og rosiner, og rør sammen igen.

    Bland i en anden skål mel, ingefær, kanel, bagepulver og salt, og rør de tørre ingredienser i dejen.

  • 3

    Fordel dejen i ca. 16 muffinforme, og bag dem ved 180° i 20-25 min. eller til der ikke hænger dej ved, hvis du stikker en kødnål eller strikkepind i kagerne. Lad kagerne køle af på en bagerist.


  • 4

    Citroncreme

    Citroncreme: Pisk flødeost, flormelis, citronsaft og –skal sammen med et piskeris til en glat creme.


  • 5

    Anretning

    Smør hver kage med citroncreme, så der opstår et ’kranie’. Pynt med rosiner på skrå som øjne, og skær en rosin, så den bliver trekantet i faconen, og brug den som ’næse’. Fortsæt til alle kagerne er pyntet.

    Servér kraniekagerne med en skål med den resterende creme, og drik te eller heksebryg til.

  • {{recipeDoneText}} Kraniekager

Tip

Du kan også røre en skøn creme af 200 g flødeost, 50 g flormelis, 2 spsk. blødt smør, kornene af ½ stang vanilje og 1 knsp kanel.

Opskriften er udviklet af