Koteletter med kartoffel-sellerifrikassé

Sådan gør du

  • 1 Skræl kartofler og selleri og skær dem i små tern.
  • 2 Kom dem i en gryde med 2 dl vand.
  • 3 Læg låg på.
  • 4 Kog til det lige netop er mørt.
  • 5 Vend spinatblade i til sidst.
  • 6 Smag frikasséen til med pesto, salt og peber.
  • 7 Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
  • 8 Krydr med salt og peber.
  • 9 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 10 Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.
  • 11 Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
  • {{recipeDoneText}} Koteletter med kartoffel-sellerifrikassé

Tip

Skinkeschnitzler, mørbradbøffer, medaljoner af svinefilet kan bruges i stedet for svinekoteletter.
Hvis koteletten spises uden fedtkant, kan fedtkanten med fordel skæres af inden stegning.
Koteletter og andet magert svinekød bliver tørt, hvis det steges for længe. Koteletter er mest møre og saftige, hvis de kun steges til de er rosa indeni. Steg koteletten ½ minut mindre på hver side for rosa koteletter. Skær en lille flig af det ene hjørne af koteletten og kontrollér, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges ca. 1 minut mere på hver side.
Frossen spinat kan bruges i stedet for friske spinatblade. Tø spinaten op og pres vandet før den kommes i frikasséen.
Persillerod og pastinak kan bruges i stedet for selleri.

Opskriften er udviklet af