Konfekt med salt- og chokoladekaramel

Liv Martine
Disse nemme konfektkugler smager himmelsk. De er fyldt med masser af smag. Vælg enten at fylde dem med salt- eller en chokoladekaramel, eller måske endda begge dele. Farv kokoset i lige den farve du ønsker, og få det udtryk du ønsker.

Sådan gør du

  • 1

    Karameller

    Kog fløde, sukker og glukosesirup op ved middel varme og rør jævnligt i massen. Det tager omkring 30-40 minutter (imens forberedes kokospynten.) Du ved at flødekaramellen er færdig, når den slipper bunden af gryden.
  • 2 Kom herefter halvdelen af karamellen i en skål for sig og rør saltet heri. 
  • 3 Den anden halvdel, der er tilbage i gryden, hældes op i en anden skål beklædt med bagepapir, og herefter drysses den hakkede chokolade udover. 
  • 4 Sæt begge karameller på køl, så de kan sætte sig.
  • 5

    Kokospynt

    Kom kokosmelet i to skåle og kom en halv teskefuld pastafarve i hver skål. Ælt farven ind i kokosmelet, brug evt. handsker eller plastisk poser på hænderne, da det kan være svært at vaske af hænderne efterfølgende.  
  • 6

    Samling

    Skær eller klip karamellen i små stykker. Vej marcipanen af i 10 g. stykker. Tril karamelstykkerne ind i midten af marcipanen. Der vil være lidt flødekarameller tilovers, pak dem ind i lidt bagepapir, de smager også himmelsk uden marcipanen! 
  • 7 Temperer nu chokoladen: Kom chokoladen i en plastik skål og varm chokoladen i 10 sekunder af gangen indtil chokoladen rammer en temperatur på 32 grader. 
  • 8 Tril marcipankuglerne i chokoladen og herefter i henholdsvis den røde og den grønne kokospynt - og så er der serveret.
  • {{recipeDoneText}} Konfekt med salt- og chokoladekaramel

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier