Vi lader dejen hæve et koldt sted natten over. Det giver velsmag og herlig konsistens.

Sådan gør du

  • 1 Hæld vandet i en skål og tilsæt surmælksprodukt, gær og hvedekerner.
  • 2 Rør godt, til gæren er opløst, og det hele er blandet.
  • 3 Tilsæt honning og salt.
  • 4 Sigt melet i lidt efter lidt, rør godt mellem hver gang.
  • 5 Ælt dejen igennem i en røremaskine eller med en grydeske (ca. 10 min), til den er fugtig og har konsistens som blødt tyggegummi.
  • 6 Lad dejen hvile 15-30 min. på køkkenbordet.
  • 7 Sæt dejen overdækket på køl natten over eller i minimum otte timer.
  • 8 Tag skålen ud af køleskabet og lad stå i to-tre timer.
  • 9 Drys bordet med sesamfrø eller andet og vend dejen ud herpå.
  • 10 Form til et rundt brød og læg på bagepapir med drysset opad.
  • 11 Træk bagepapiret over på en varm bageplade og bag brødet i ca. 30 minutter ved 250 grader.
  • {{recipeDoneText}} Koldthævet brød

Tip

Kom gerne 4 spsk. hørfrø i dejen, hvis du kan lide det. Når brødene sættes ind, er det en god ide at spraye vand (brug en forstøver) ind i ovnen. Det giver en bedre hævning under bagningen og sprødere skorpe.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier