Koldhævede fuldkornspitabrød

Pitabrød skal være bløde udenpå og med let svampet kerne. Din ovn skal være rygende varm for at få lommer i brødene. Brug evt. bagesten eller bag dem uden lommer, de kan sagtens skæres op efter bagningen.

Sådan gør du

  • 1 Opløs gæren i vandet sammen med sukker og salt, og tilsæt de øvrige ingredienser.
  • 2 Ælt dejen, til den er smidig, brug så lidt hvedemel som muligt.
  • 3 Lad den hæve tildækket i køleskabet til næste dag.
  • 4 Slå den ned, ælt igen, og del den i 16 lige store stykker.
  • 5 Tril boller og rul disse ud på et meldrysset bord til ½ cm tykkelse og 11-12 cm i diameter. Placer dem på bagplader med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 1 time.
  • 6 Pensl med vand, og bag dem øverst i ovnen ved fuld varme eller 250 grader, gerne varmluft, i ca. 10 minutter. Så kommer lommerne forhåbentlig af sig selv. De skal ikke blive gyldne.
  • 7 Lad dem køle let af og kom dem i plastikposer, så bliver de bløde.
  • {{recipeDoneText}} Koldhævede fuldkornspitabrød

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier

Andre spændende opskrifter