Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Hæld det meste af melet i en skål.
  • 2 Hæld det absolut iskolde vand over og ælt det 8-10 min.
  • 3 Brug røremaskine eller håndmikser, men stop mikseren et par gange, den har bedst af at arbejde få minutter ad gangen.
  • 4 Det er vigtigt, at dejen æltes godt igennem, den skal være elastisk og med et næsten kitagtigt udseende.
  • 5 Kom mere mel i lidt efter lidt.
  • 6 Gæren smuldres, kommes i og æltes, til den ikke kan ses.
  • 7 Drys saltet i og ælt endnu 2 min.
  • 8 Dæk fadet med plastfilm og sæt det i køleskabet 5-6 timer.
  • 9 Tag dejen forsigtigt ud på melet bord.
  • 10 Den skal ikke æltes, men løsnes fra skålens kant med en dejspatel.
  • 11 Skub dejen til et rektangulært stykke.
  • 12 Del den med en spatel i 3 længder, forsigtigt så luften ikke presses ud.
  • 13 Læg brødene på plade med bagepapir, sno dem en gang, så flyder de ikke ud på pladen.
  • 14 Drys mel over og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. 30 min.
  • 15 Dæk pladen med en omvendt bradepande.
  • 16 Skær 3 skråsnit i hvert med en skarp kniv eller et barberblad.
  • 17 Sættes på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 275° i 8 min.
  • 18 Derefter dæmpes varmen til 200° og bagningen fortsættes ca. 20 min.
  • 19 Afkøles på rist.ognbsp;.
  • Så er det spisetid! Koldhævede franske flutes

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier