Kold agurkesuppe med mynte og rimmet multe

Fra bogen Almanak. 

Sådan gør du

  • 1

    Agurkesuppe:

    Skræl agurkerne, og skær dem i grove stykker. Drys med 1 tsk. salt, og lad dem stå i 10-15 min. på køkkenbordet.
  • 2 Hak løget, og kom det i en blender eller foodprocessor sammen med agurk, plukket mynte, yoghurt og vand, og kør hele herligheden til en glat og jævn suppe.
  • 3 Smag suppen til med salt og peber. Lad suppen trække i ½-1 time i køleskabet, så den bliver helt kold, og smagen træder frem.
  • 4

    Rimmet multe:

    Tjek, at multen er frisk og dufter godt af hav – ikke af havn, og skrab eventuelle skæl af fileten med en kniv. 
  • 5 Læg multefileten i et ovnfast fad, og drys den med sukker og salt. Film fadet med husholdningsfilm, og sæt det i køleskabet. Lad multen trække i 12 timer, inden du tager den ud af køleskabet – den kan også sagtens stå i 24 timer.
  • 6 Skær multen ud i helt tynde skiver, og krydr med friskkværnet peber.
  • 7

    Servering:

    Server suppen iskold med den rimmede multe skåret i tynde skiver, lidt mynteblade og godt brød.  
  • {{recipeDoneText}} Kold agurkesuppe med mynte og rimmet multe

Tip

Hvis du ikke bryder dig om mynte, kan du udskifte den med løvstikke eller jernurt.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier