Kold agurkesuppe med ærter og peberfrugt-snacks

Sådan gør du

  • 1

    Agurkesuppe

    Pil og hak løget fint.
  • 2 Steg det klart i olivenolie på en pande.
  • 3 Tilsæt hvidvin, og kog ind, til der er ca. 0,5 dl tilbage.
  • 4 Skyl agurken, og skær den i tern.
  • 5 Tilsæt agurk og ærter sammen med bouillon.
  • 6 Lad suppen simre i ca. 10 minutter. Krydr godt med salt og peber.
  • 7 Tag suppen af varmen, purér med stavblender eller i foodprocessor, og si suppen.
  • 8 Sæt suppen i køleskabet.
  • 9

    Rugbrødschips

    Skær rugbrødet i små firkanter.
  • 10 Rist stykkerne sprøde i olie på en pande.
  • 11 Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt.
  • 12

    Peberfrugtsnacks

    Skyl peberfrugterne, og skær dem i kvarter. Fjern kernerne.
  • 13 Læg en skefuld hytteost i hvert stykke peberfrugt.
  • 14 Skyl og tør persillen, og hak den.
  • 15 Krydr peberfrugt-snacksene med persille, salt og peber.
  • 16

    Servering

    Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, brug gerne et mandolinjern. 
  • 17 Skyl og tør persillen, og del den i hele blade. 
  • 18 Anret den kolde suppe i skåle eller tallerkener, og pynt med rugbrødschips, fennikel og persille. 
  • 19 Dryp med olie, kværn lidt peber ud over, og servér straks.
  • {{recipeDoneText}} Kold agurkesuppe med ærter og peberfrugt-snacks

Tip

Rør cremefraiche i suppen lige før servering, når suppen er helt kold.

Opskriften er udviklet af