Kold ærtesuppe med ingefær (Kirsten Skaarup)

Kold ærtesuppe med ingefær (Kirsten Skaarup)

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Svits ingefæren i 1/2 spsk olie og sæt den til side.
  • 2 Hak løgene og svits dem i 2 spsk olie. Skær pærerne i terninger og kom dem i gryden sammen med ærter (gem 4 spsk friske ærter) og bouillon.
  • 3 Læg låg på gryden og kog suppen 10 minutter.
  • 4 Purér suppen i blenderen og smag den til med salt, peber og citronsaft. Den syrlige citronsmag skal balancere med ærternes søde smag.
  • 5 Sæt suppen i køleskabet indtil serveringen.
  • 6 Servér suppen portionsvis. Sæt evt. 1 spsk fløde i hver portion og læg lidt af den svitsede ingefær på toppen sammen med de rå ærter. Drys med persille og servér.
  • {{recipeDoneText}} Kold ærtesuppe med ingefær (Kirsten Skaarup)

Tip

Hvis du ønsker suppen ekstra stærk, så smag den også til med frisk reven ingefær. Opskriften er venligst stillet til rådighed for Dansk Vegetarforening af Kirsten Skaarup (kodfrifredag.dk).

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier