En nem og holdbar brøddej, som kan give skønne brød hele ugen. Bag blot det, du har brug for hver dag, og sæt dejen tilbage på køl. Dejen ændrer struktur i løbet af ugen, så vi har samlet lidt forslag til, hvad dejen bruges bedst til de forskellige dage.

Sådan gør du

  • 1 Hæld vandet i en røreskål og smuldr gæren i. Rør, til gæren er opløst.
  • 2 Tilsæt halvdelen af melet, og lad dejen hvile cirka 15 min.
  • 3 Rør resten af melet i sammen med salt, og ælt dejen i cirka 10 min enten med en ske eller på en røremaskine.
  • 4 Kom dejen i beholder med låg smurt med olie. Læg låg på, og sæt den i køleskab i mindst 12 timer. Husk der skal være plads til, at dejen kan hæve.
  • 5 Dag 1-5: Tag den mængde dej ud, som du skal bruge, og lad den stå på køkkenbordet i cirka 1 time.
  • 6 Tænd ovnen på 235 grader eller 220 grader, hvis du bruger varmluft. Form dejen som beskrevet længere nede. Lad dejen efterhæve i cirka 15-20 minutter. Bag dejen, til den er gylden, sprød og lyder hult, når du banker på undersiden.
  • {{recipeDoneText}} Køleskabsdej

Tip

Tilsæt cirka 50 g blandede kerner eller rosiner til dejen. Vil du gerne have en ”finere” dej, så brug sigtet rugmel i stedet for fuldkornsmel.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier