Kødsauce med mange grøntsager og grov rodfrugtmos

Kødsauce med mange grøntsager og grov rodfrugtmos

Med denne opskrift får du masser af råvarer fra bunden af madpyramiden: Grøntsager og kartofler. Du får lidt magert kød og planteolie fra toppen, og dagen efter får du også fuldkornspasta fra midten.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Kødsauce:

    Opvarm olien i en stor tykbundet gryde. Steg kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve.
  • 2 Tilsæt gulerødder, løg og bladselleri og svits i ca. 1 min. Kom tomater, vand og resten af ingredienserne i gryden.
  • 3 Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 1/2 time. I kan også vælge at koge den i længere tid (ca. 2 timer). Det gør saucen endnu mere homogen og fuld af smag.
  • 4

    Grov rodfrugtmos:

    Skræl kartofler, pastinak og gulerødder og skær dem i grove tern.
  • 5 Kom rodfrugterne i en gryde med kogende vand, som lige dækker. Tilsæt ikke salt, det gør mosen lang. Kog møre under låg, i ca. 20 minutter.
  • 6 Hæld vandet fra kartofler og rødder, men gem lidt.
  • 7 Mos kartofler og rødder med et piskeris over svag varme. Tilsæt lidt af kogevandet til en passende konsistens.
  • 8 Smag til med olivenolie, reven citronskal og saft, salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Kødsauce med mange grøntsager og grov rodfrugtmos

Tip

Brug portion nr. to til en sauce i en lasagne sammen med en mager ostesauce og fuldkornslasagneplader. Til lasagnen kan I spise en råkost af fintstrimlet hvidkål eller spidskål vendt med lidt æblegelé og årstidens frugt. Pynt med lidt hakkede mandler.

Opskriften er udviklet af