Kødboller i rød karry med gulerødder og tomat

Sådan gør du

  • 1 Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg.
  • 2 Tilsæt melet og derefter mælken til konsistensen er passende.
  • 3 Stil farsen i køleskabet til kødbollerne skal koges.
  • 4 Kog 3-4 dl vand med ½ tsk salt i en gryde.
  • 5 Form farsen til 20 kødboller med en barneske og kog dem ved svag varme i gryden i ca. 5 minutter.
  • 6 Tag bollerne op i en skål.
  • 7 Si evt. kogevandet og hæld det over.
  • 8 Brug 8 kødboller til retten.Kog risene. Svits karrypastaen i en gryde med et par skefulde kokosmælk.
  • 9 Tilsæt rødløg i tynde både og gulerødder i strimler, tomatpuré og kokosmælk.
  • 10 Kog ved svag varme ca. 8 minutter og tilsæt cherrytomater skåret i halve.
  • 11 Tilsæt 1-3 dl af kogevandet fra kødbollerne, hvis du vil have mere sauce.
  • 12 Smag til med sukker, salt og peber.
  • 13 Læg 8 kødboller i saucen, og lad dem blive varme.
  • 14 Pynt evt. med basilikumblade.
  • 15 ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Kødboller i rød karry med gulerødder og tomat

Tip

  1. Frys resten af kokosmælken til senere brug.
  2. Frys resten af kødbollerne i kogelagen til senere brug.
  3. En del af farsen kan steges til frikadeller, som kan gemmes i køleskabet til næste dag eller fryses til senere brug.

Opskriften er udviklet af