Knæpkager er en egnsret fra Sønderjylland, som har fået sit navn fra den lyd, det giver, når småkagen bides over. Knæpkager er bedst på dagen og dagen efter, der er bagt.

Sådan gør du

  • 1 Bland mel, kardemomme og hjortetaksalt i en skål, og smuldr smørret i.
  • 2 Tilsæt sukker, citron og fløde, og ælt hurtigt dejen sammen.
  • 3 Kom i plasticpose, og lad hvile i køleskabet 1 time.
  • 4 Rul dejen tyndt (ca 3 mm) ud, og skær i ca 8x4 cm store firkanter.
  • 5 Læg på bageplader med bagepapir.
  • 6 Prik huller med en gaffel, og pensl kagerne med æggeblomme.
  • 7 Bag kagerne i varmluftsovn ved 185 grader eller i alm. ovn ved 200 grader i 8-10 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Knæpkager

Tip

Kagerne blev tidligere bagt i eftervarmen i den store bageovn efter rugbrødet, og der blev brugt mel af rug, hvede og byg, som gjorde kagerne hårdere og mere støjende at spise. Traditionelt dekorerede hver gård sine kager med eget kagestempel. I dag går det an at lave mønsteret med en gaffel.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier