Sådan gør du

  • 1 Gæren smuldres i dejfadet.
  • 2 Lun fløden, pisk den let sammen med æg og æggeblomme – hviden bruges til pensling – og hæld det over gæren.
  • 3 Rør gæren glat.
  • 4 Tilsæt salt, sukker, pomerans, rosiner, sukat og halvdelen af hvedemelet.
  • 5 Rør dejen godt igennem.
  • 6 Skær smørret i små terninger og rør det i lidt efter lidt.
  • 7 Ælt mel i, til dejen er blank og elastisk.
  • 8 Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
  • 9 Del dejen i 15-18 lige store stykker, der formes til boller og sættes på plade med bagepapir.
  • 10 Efterhæver til dobbelt størrelse.
  • 11 Pensles og bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225° ca. 15 min.
  • 12 Afkøles på rist.
  • {{recipeDoneText}} kløbenboller

Opskriften er udviklet af