Klatkager med kanelsukker

Energiinformation

  • Protein 13.5 g.
  • Kulhydrater 49.8 g.
  • Fedt 10.8 g.
  • Energifor./ pers 340 kcal
  • Fedtenergi 28 %

Sådan gør du

  • 1 Måske du har en rest havregrød fra om morgenen eller dagen før. Ellers skal du lave en frisk portion. Hæld havregryn, vand og den ene deciliter mælk i en gryde. Stil den på komfuret og pisk, mens havregrøden varmes op. Når den begynder at småboble, så hold den der, mens du pisker, til du synes, den har en dejlig tyk grødkonsistens. Tag grøden af blusset og rør et nip salt i. 
  • 2 Lad havregrøden køle godt af, spred den ud på en stor tallerken og stil den i et vindue. 
  • 3 Rør den kolde grød grundigt med med æg, mel og sukker. 
  • 4 Tag en lille pande med slip-let belægning eller en blinispande, som er en pande, hvor der er 4-7 små fordybninger til små pandekager. Varm panden op og kom lidt smør på, fyld pandekagepladser op med dej og steg gyldent på hver side. 
  • 5

    Anretning

    Anret klatkagerne med strøsukker.
  • {{recipeDoneText}} Klatkager med kanelsukker

Tip

Kanelsukker er strøsukker (fint lyst rørsukker eller almindeligt hvidt sukker) med kanel, fx 1 dl strøsukker blandet godt med fra 1 til 3 teskefulde kanel, alt efter hvor godt du kan li’ kanel. Klatkager smager også godt med frisk frugt, specielt banan og sirup, eller syltetøj.

Opskriften er udviklet af