Klassiske hveder med citron og kardemomme

Store Bededag byder traditionen tro på bløde, søde hveder. Kardemomme og citron giver den helt rigtige hvedesmag. 

Sådan gør du

  • 1 Rør 20g gær ud i 2½dl danskvand.
  • 2 Tilsæt 50g sukker, 1dl yoghurt(eller andet syrnet mælkeprodukt), samt 250g hvedemel.
  • 3 Rør indtil det hele er godt blandet.
  • 4 Riv skallen af en halv citron og drys den i dejen sammen med 1 tsk fint salt, 2 tsk. kardemomme, 1 æg og ekstra 250g hvedemel.
  • 5 Ælt dejen i ca. 5 min og sæt den til hævning tildækket, på et lunt sted i 1 time.
  • 6 Form dejen til 8-10 boller og fordel dem i en bradepande med cirka 2cm mellem hver. Lad dem efterhæve i ca.30min.
  • 7 Bag hvederne ved 200grader i ca.20minutter til de er gyldne.
  • {{recipeDoneText}} Klassiske hveder med citron og kardemomme

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter