Klassisk Luciaboller med rosiner og safran

Til 2 voksne og 2 børn

Energiinformation

  • Energi 300 Kj
  • Fedt 17 %
  • Kulhydrat 73 %
  • Protein 10 %

Sådan gør du

  • 1

    Hæld mælken i en gryde, og opvarm den sammen med smør skåret i små tern. Tilsæt safran, og afkøl mælken til den er lillefingervarm.

  • 2

    Smuldr gæren i den lune mælk, og rør det jævnt sammen med yoghurt, salt og sukker. Rør hvedemelet i dejen lidt ad gangen, til den bliver lind og smidig i konsistensen.

  • 3

    Drys lidt mel på køkkenbordet, og ælt dejen nogle min. Stil dejen til hævning i 30 min.

     

  • 4

    Del dejen i 14-16 stykker, og rul dem til pølser af 8-10 cm’s længde. Form dem som klassiske lucia-boller – som S’er.

     

  • 5

    Lad bollerne efterhæve på en bageplade med bagepapir i yderligere 20 min.

  • 6

    Pensl lucia-bollerne med lidt sammenpisket æg, sæt 2 rosiner i hvert S, og bag luciabollerne i ca. 8 min ved 225 grader, til de er gyldne og gennembagte.

     

     

  • 7

    Servér luciabollerne med en god kop te, og spis dem med eller uden smør på.

  • {{recipeDoneText}} Klassisk Luciaboller med rosiner og safran

Tip

I stedet for at forme dejen til luciaboller, kan du forme den til 2 store, smukke luciabrød sammensat af en hel masse S’er.

Opskriften er udviklet af