Klassisk flæskesteg med tilbehør

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Læg flæskestegen på en rist i en bradepande, gnid salt ind i sværen, og hæld vand i bunden af bradepanden.
  • 2 Sæt stegen i en kold ovn, tænd ovnen på 200°, og steg flæskestegen i 2 timer, til den er gennemstegt og sværen sprød.
  • 3 Lad stegen hvile 15 min. før den skæres i skiver.
  • 4 Hvis sværen ikke er sprød ved spisetid, skrues ovnen op på 275° eller grill.
  • 5 Sæt flæskestegen ind under grillen, og steg indtil sværen er sprød – hold øje med at den ikke bliver brændt.
  • 6 Snit rødkålen mellemfint, og kog den i vand med lidt salt i ca. 5 min. til den er let mør.
  • 7 Hæld vandet fra, og tilsæt ribssaft, æbleeddike, kanelstang, laurbærblad og 200 g sukker.
  • 8 Kog rødkålen i ca. 35 min. til den er mør og velsmagende.
  • 9 Krydr med salt og friskkværnet peber, og tilsmag evt. med mere sukker eller eddike.
  • 10 Smelt 80 g sukker på en pande ved jævn varme, til det er gyldenbrunt.
  • 11 Tilsæt smørret, og rør i det med en træske, så det samler sig til en jævn masse.
  • 12 Tilsæt de kogte kartofler – pas på – det kan godt sprutte.
  • 13 Rør eller sving forsigtigt kartoflerne rundt i karamellen i 8-10 min.
  • 14 Kom 2 dl vand og ½ dl rødvin i skyen på bradepanden, og hæld det over i en gryde.
  • 15 Fjern fedtet med en ske.
  • 16 Afmål ca. 7½ dl stegesky.
  • 17 Kog skyen i ca. 5 min. og smag til med salt og peber. Jævn saucen med maizena, og kog i yderligere 5 min.
  • 18 Tilsæt lidt kulør, og smag saucen til med ekstra peber og lidt rødvin.
  • 19 Anret skiver af flæskestegen på et fad sammen med kogte kartofler, brunede kartofler, rødkål og sauce.
  • {{recipeDoneText}} Klassisk flæskesteg med tilbehør

Tip

Du kan også lave flæskesteg i en kuglegrill: Tænd op i grillen. Krydr kamstegen med salt og peber, og læg den i en foliebakke. Husk at kullene skal ligge ude i siden af grillen. Hæld vand ved stegen så det dækker halvt op omkring den. Placér bakken med kødet på en grillrist, kom låg på grillen, og lad det stege i ca. 2 timer, til centrumtemperaturen er 75-80°.

Opskriften er udviklet af