Sådan gør du

  • 1

    And:

    Start med at lægge abrikoserne i appelsinjuicen, abrikoserne lunes forsigtigt op i juicen lige inden servering, og serveres til anden og resten af julemiddagen.
  • 2 Fjern og skyl flommen (det rene hvide fedt, der sidder der, hvor man vil putte sine æbler ind),smelt den langsomt i en lille gryde.
  • 3 Brun æblebådene i lidt af andefedtet.
  • 4 Krydr indersiden af anden med salt og peber og fyld den med æblerne og sveskerne, luk den med en stegenål, læg den med brystet nedad over en bradepande med lidt vand i.
  • 5 Gnid anden med salt og sæt den i ovnen ved 165 grader –40 min. pr.kg.
  • 6 Vend den med brystet opad, når den har været i ovnen 2/3 af tiden (hæld samtidig væden fra bradepanden op i sovsen og steg videre).
  • 7 Anden er færdig, når lårene slipper.
  • 8 Er skindet ikke sprødt nok, kan man give den de sidste 10 min. ved 190 grader.
  • 9 Lad den hvile utildækket – i 20 min., inden den skæres for.
  • 10

    Sauce:

    Brun hals, kråse og hjerte i andefedtet med løg, hvidløg og krydderier, hæld vin på, og kog den væk, kom vand på til det dækker, tilsæt salt og peber og kog op, skum af og skru ned (tilsæt evt. væden fra bradepanden).
  • 11 Lad saucen simre til anden er stegt, si saucen, skum fedtet af, men ikke det hele.
  • 12 Kog saucen med fløden og evt. lidt majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand, hvis man ønsker den lidt tykkere.
  • 13

    Rødkål:

    Snit rødkålen fint. Smelt smørret og sautér kålen sammen med sukkeret i ca.10 min. Tilsæt ribssaft, æbleeddike og vand til det næsten dækker.
  • 14 Kog ved svag varme i en time, tilsæt evt. mere vand, hvis den koger tør, smag til med lidt salt.
  • 15

    Kartofler:

    Brun sukkeret til karamel og tilsæt smørret, lad det bruse af og kom kartoflerne ved.
  • 16 Kog karamellen ind omkring kartoflerne –ca. 2 min..
  • {{recipeDoneText}} Klassisk and

Opskriften er udviklet af