Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

Sådan gør du

  • 1 Hak peberfrugten meget fint - som hakket persille.Rør kødet sammen med peberfrugt, finthakket chili og ingefær samt knust hvidløg.
  • 2 Tilsæt vineddike, sojasauce, sukker, salt og peber.
  • 3 Form farsen til 8 små aflange eller runde frikadeller.
  • 4 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 5 Læg frikadellerne på panden.
  • 6 Brun dem ca. 1 minut på hver side.
  • 7 Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side.
  • 8 Sæt evt. frikadellerne på træspid ved servering. Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i tynde skrå skiver og kog dem næsten møre i bouillonen.
  • 9 Tilsæt sojasauce og sukker.
  • 10 Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand.
  • 11 Hæld jævningen i saucen og lad den koge godt igennem.
  • 12 Tilsæt groftsnittede forårsløg og smag saucen til med salt og peber. Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Skær evt. en chili i tynde ringe og brug dem til pynt eller server dem til i en skål. ognbsp;
  • 13
  • {{recipeDoneText}} Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

Tip

I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.

Opskriften er udviklet af