Kebabspyd med hummus og grøntsags-stave

Sådan gør du

  • 1 Riv løget på et rivejern og hak hvidløget fint.
  • 2 Rør hakket oksekød med løg, hvidløg, æg, rasp, salt, peber, hakket persille, paprika og spidskommen.
  • 3 Form farsen til 12 pølser og stik forsigtigt et træspyd gennem hver pølse.
  • 4 Læg spyddene på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen ved 200° i ca. 20-25 min.
  • 5 Hæld kikærterne i et dørslag, skyl dem og lad dem derefter dryppe lidt af.
  • 6 Hak hvidløget fint og kom det i en blender eller foodprocessor sammen med kikærter, tahin, yoghurt, olivenolie, citronsaft, spidskommen, paprika, salt og peber og evt. chili.
  • 7 Blend til en homogen creme og smag evt. til med mere salt, peber og citronsaft.
  • 8 Skyl ærterne, blancher dem i spilkogende vand i ca. 30 sek., kom dem direkte over i et dørslag og overhæld dem med koldt vand.
  • 9 Skær peberfrugter og agurker i stave og arranger dem i glas sammen med ærter og hele snackgulerødder.
  • 10 Lun pitabrødene i den stadigt varme ovn efter anvisningen på pakken.
  • 11 Servér kebabspyddene med pitabrød, grøntsager og hummus til at dyppe i.
  • {{recipeDoneText}} Kebabspyd med hummus og grøntsags-stave

Tip

Hvis du har en rest kolde ris, er de fine at røre i farsen, da det giver både smag og fylde. Hvis du vil gøre retten endnu mere mættende, kan du servere fx ris eller kartoffelbåde til.

Opskriften er udviklet af