Kartoffelstegt multe med kantarelsauce

Kartoffelstegt multe med kantarelsauce

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Skær multefileten i 4 stykker.
  • 2 Smør multestykkerne med æggeblomme, og drys med hakkede krydderurter.
  • 3 Skræl kartoflerne. Skær nogle meget tynde skiver kartoffel med kartoffelskrælleren eller på rivejernet.
  • 4 Læg kartoffelskiverne taglagt oven på fisken, og tryk dem godt sammen på fisken.
  • 5 Varm olien op på en slip let-pande. Vend forsigtigt fisken med kartoffelsiden nedad på panden, og steg ved jævn varme, til kartoflerne er gyldenbrune og sprøde. Krydr med salt og peber, vend fisken om, og steg den 1 min.
  • 6

    Kantarelsauce

    Hak skalotteløgene fint.
  • 7 Svits løgene i olien, tilsæt kantarellerne, og svits det hele et par min.
  • 8 Tilsæt hvidvin, og lad den koge ind til det halve.
  • 9 Tilsæt hønsefond/bouillon, og kog også den ind til det halve.
  • 10 Opløs majsstivelsen i ½ dl vand, og jævn saucen under omrøring.
  • 11 Tilsæt babyspinaten, og vend den rundt i saucen, til den lige akkurat falder sammen.
  • 12 Smag saucen til med salt og peber.
  • 13 Servér den kartoffelstegte multe med kantarelsauce, nye kartofler og godt brød.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelstegt multe med kantarelsauce

Tip

Kan du ikke skaffe friske kantareller, kan du bruge 200 g tørrede kantareller. Kom dem i en skål med vand, så det dækker, og lad dem udbløde i 30 min. I stedet for multe kan du anvende rødfisk, pighvar, slethvar eller victoriabars. Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier