Kartoffelsalat med krydderurter og flute

Frisk dansk kartoffelsalat med rigtige sommerkrydderurter, som du selv kan plukke. Nyd salaten med et langtidshævet flute hertil. 

Sådan gør du

  • 1 Kog kartoflerne
  • 2 Rør olie, eddike og sennep sammen.
  • 3 Kom hvad du har af krydderurter i, for eksempel persille, purløg, basilikum, esdragon, løvstikke og dild.
  • 4 Smag til med salt og peber.
  • 5 Vend kartoflerne rundt i dressingen og smag til igen.
  • 6 Inden servering vendes ca. 300 g. grønne, søde ærter i.
  • 7 Når det er sæson for grønne asparges, smager de godt i salaten i stedet for ærter.
  • 8

    Langtidshævet flute

    Rør 1/2 kg. fin durummel i og hvedemel for resten, så konsistensen bliver som tyk havregrød.
  • 9 Lad stå på køkkenbordet til dagen efter.
  • 10 Tænd ovnen på max.temp.
  • 11 Hæld dejen ud på et melet bord uden at røre ved det mere end højest nødvendigt..
  • 12 Skær stykker af dejen, for eksempel med en paletkniv.
  • 13 Træk stykkerne i flutelængde og læg dem over på en bageplade m. bagepapir, stadig uden at røre for meget ved dem.
  • 14 Brug godt med mel, så det ikke klistrer fast i fingrene.
  • 15 Pensl med varmt vand, og lad stå - gerne oven på komfuret, hvor der sandsynligvis er lunt i ca. 10 min.
  • 16 Sæt i ovnen og lad bage 5 min. ved max.temp.
  • 17 Sænk herefter temperaturen til 200 grader og bag færdigt til brødet er gyldent og gennembagt.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelsalat med krydderurter og flute

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier