Kartoffelsalat med krydderurter og flute

Frisk dansk kartoffelsalat med rigtige sommerkrydderurter, som du selv kan plukke. Nyd salaten med et langtidshævet flute hertil. 

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer +

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Kog kartoflerne
  • 2 Rør olie, eddike og sennep sammen.
  • 3 Kom hvad du har af krydderurter i, for eksempel persille, purløg, basilikum, esdragon, løvstikke og dild.
  • 4 Smag til med salt og peber.
  • 5 Vend kartoflerne rundt i dressingen og smag til igen.
  • 6 Inden servering vendes ca. 300 g. grønne, søde ærter i.
  • 7 Når det er sæson for grønne asparges, smager de godt i salaten i stedet for ærter.
  • 8

    Langtidshævet flute

    Rør 1/2 kg. fin durummel i og hvedemel for resten, så konsistensen bliver som tyk havregrød.
  • 9 Lad stå på køkkenbordet til dagen efter.
  • 10 Tænd ovnen på max.temp.
  • 11 Hæld dejen ud på et melet bord uden at røre ved det mere end højest nødvendigt..
  • 12 Skær stykker af dejen, for eksempel med en paletkniv.
  • 13 Træk stykkerne i flutelængde og læg dem over på en bageplade m. bagepapir, stadig uden at røre for meget ved dem.
  • 14 Brug godt med mel, så det ikke klistrer fast i fingrene.
  • 15 Pensl med varmt vand, og lad stå - gerne oven på komfuret, hvor der sandsynligvis er lunt i ca. 10 min.
  • 16 Sæt i ovnen og lad bage 5 min. ved max.temp.
  • 17 Sænk herefter temperaturen til 200 grader og bag færdigt til brødet er gyldent og gennembagt.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelsalat med krydderurter og flute

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier