Kartoffelgratin med to slags laks

God gammeldags gratin, som vor mor ville ønske, hun havde lavet den.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 175 grader.
  • 2 Skær de skrællede kartofler i tynde skiver. Ordn porrerne og skær dem i skiver. 
  • 3 Skær røget og optøet laks i mindre stykker. 
  • 4 Læg kartoflerne lagvis med porrer og de to slags laks i et stort ildfast fad. Gratinen må hellere være flad end alt for høj. Drys med lidt salt og peber. 
  • 5 Bland fløde med sennep og hæld over. Drys osten over og stil midt i ovnen. 
  • 6 Bag i ca. 40 minutter, indtil kartoflerne er møre og osten gylden. Lad stå og dampe af i 10 minutter før servering.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelgratin med to slags laks

Opskriften er udviklet af