Kartoffelgratin med løg og vin

Sådan gør du

  • 1 Skær de pillede løg i tynde skiver og sautér dem med krydderurterne i smørret i ca. 10 minutter, de må ikke blive brune.
  • 2 Kom halvdelen af vinen og halvdelen af bouillonen i og lad det koge ind til det næsten er karamelliseret.
  • 3 Smag til med salt og peber.
  • 4 Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver, tør dem i viskestykke.
  • 5 Læg et lag kartofler taglagt i et smurt ovnfast fad.
  • 6 Kom et lag løgblanding over, dernæst et lag kartofler og løgblanding.
  • 7 Fortsæt til der ikke er mere tilbage.
  • 8 Varm resten af vinen og bouillonen i en gryde for sig og hæld den over kartoflerne.
  • 9 Sæt fadet i ovnen ved 225° i en god halv time, eller til kartoflerne er møre.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelgratin med løg og vin

Opskriften er udviklet af