Kartoffel-purløgskrans

Sådan gør du

  • 1 Skræl kartoflerne og kog dem godt møre i vandet.
  • 2 Hæld vandet fra kartoflerne, men gem 2 dl, køl dem af og mos dem med en gaffel.
  • 3 Rør gæren ud i 2 spsk vand og kom det i en bageskål sammen med kartoffelvandet og olien.
  • 4 Klip purløgen fint og tilsæt det sammen med mosede kartofler, sukker, salt og det meste af hvedemelet.
  • 5 Tilsæt mere mel, til dejen lige slipper skålen og ælt den smidig på et meldrysset bord.
  • 6 Lad dejen hæve tildækket i skålen et lunt sted ca. 1 time.
  • 7 Pensl en stor randform med smør.
  • 8 Del dejen i 18-20 stykker og tril dem til boller.
  • 9 Læg dem i formen ved siden af hinanden, først en krans nederst og så en krans let forskudt ovenpå.
  • 10 Efterhæv brødet lunt og tildækket ca. 1/2 time.
  • 11 Pensl med æg.
  • 12 Sæt brødet nederst i en 200° forvarmet ovn og bag det 20 min.
  • 13 Vend det forsigtigt ud af formen og bag det yderligere 5-10 min., til det er helt gennembagt og skorpen er gyldenbrun.
  • 14 Afkøles på en rist.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffel-purløgskrans

Opskriften er udviklet af