Kartoffel-porresuppe med kylling

Sådan gør du

  • 1 Tilognbsp;2 voksne ogognbsp;2 børn:
  • 2 Kartoflerne skrælles og skæres i grove stykker.
  • 3 Porrerne renses og snittes i tynde skiver.
  • 4 Den hvide del bruges til suppen, den grønne del gemmes til tilbehøret.
  • 5 Kartofler, porrer og hvidløg ristes ved svag varme i rapsolie nogle minutter.
  • 6 Tilsæt grøntsagsbouillon eller vand, læg låg på gryden og kog grøntsagerne til de er møre ca. 25-30 min.
  • 7 Blend suppen med mælk, krydr med salt og peber og kog suppen yderligere i 5 min. ved svag varme.
  • 8 Mens suppen kogerognbsp;skæres kyllingekødet og peberfrugten i små stykker.
  • 9 Steg kyllingekødet i rapsolie ca. 10 min.
  • 10 Tilsæt peberfrugt og det grønne fra porrerne og steg fortsat nogle minutter til det er mørt.
  • 11 Krydr kylling og grøntsager med persille, citronskal, citronsaft, salt og peber.
  • 12 Anret den varme suppe i suppeskåle eller tallerkner med en skefuld af kyllingefyldet.
  • 13 Serveres med groft brød.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffel-porresuppe med kylling

Tip

Lav en dobbeltportion suppe, så har du og familien nem aftensmad dagen efter. Servér suppen næste dag med groft brød og en sprød grøn salat.    

Opskriften er udviklet af