Karrymayo

Til den klassiske æggemad med karsedrys. Kan også bruges som tilbehør til helstegt kylling

Sådan gør du

  • 1

    Basismayo

    Begynd med basismayoKom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.   
  • 2 Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.  
  • 3 Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.  
  • 4 Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.  
  • 5 Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.   
  • 6 Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.   
  • 7

    Karrymayo

    Rør mayonnaisen sammen med karry, gurkemeje, sukker og lime.   
  • 8 Smag herefter til med ekstra karry og evt. lidt salt, hvis nødvendigt.  
  • 9 Lad gerne mayoen trække et par timer eller natten over på køl, det gør smagen rundere.   
  • 10 Brug karrymayo som smørelse i sandwich, topping på æggemadder og tilbehør til helstegt kylling.  
  • {{recipeDoneText}} Karrymayo

Opskriften er udviklet af