Vi har hentet denne opskrift direkte fra Finland. Modsat de traditionelle trekantede pirogger, vi kender herhjemme, er de karelske pirogger bådformede og med udkig til fyldet. 

Sådan gør du

  • 1 Til 14 stykker.
  • 2 Kom risengryn, vand, mælk og salt i en gryde.
  • 3 Lad simre langsomt under låg i 50 minutter.
  • 4 Lad grøden blive kold.
  • 5 Sæt ovnen på 225 grader.
  • 6 Kom vand i en skål.
  • 7 Rør salt og rugmel i.
  • 8 Tilføj hvedemel, indtil du har en fast dej.
  • 9 Form dejen til en rulle, og skær den i 14 lige store dele.
  • 10 Rul hvert stykke dej ud til en tynd runddel.
  • 11 Læg dejen på bagepapir på en bradepande.
  • 12 Kom en skefuld grød midt på dejen.
  • 13 Fold de to modsatte sider dej op mod hinanden stadig med kik til fyldet.
  • 14 Fold kanterne.
  • 15 Bag tærterne i 10-12 minutter, inddtil grøden begynder at blive let gylden.
  • 16 Bland smør og mælk sammen i en skål.
  • 17 Tag piroggerne ud, pensl dejen. Server lune.
  • {{recipeDoneText}} Karelske pirogger

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier