Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Sådan gør du

  • 1 Kog kartoflerne.
  • 2 Form 4 karbonader ca. 1½ cm høje.
  • 3 Slå ægget ud på en tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
  • 4 På en anden tallerken blandes rasp med salt og peber.
  • 5 Vend karbonaderne først i ægget og dernæst i raspen.
  • 6 Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
  • 7 Brun karbonaderne 1 minut på hver side.
  • 8 Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.Skær gulerødderne i tern.
  • 9 Kog gulerødderne i 3 dl letsaltet vand ca. 3 minutter.
  • 10 Tilsæt ærterne og kog yderligere 2 minutter.
  • 11 Hæld grøntsagerne i en si.
  • 12 Hæld kogevandet tilbage i gryden.
  • 13 Rør blødt smør og mel sammen til en bolle.
  • 14 Kom den i grøntsagsvandet og lad den smelte ved svag varme uden omrøring.
  • 15 Rør saucen igennem og kog den et par minutter.
  • 16 Vend grøntsagerne i og smag til.
  • 17 Drys hakket persille over ved servering.
  • {{recipeDoneText}} Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Tip

Vend karbonaderne i hvedemel i stedet for æg og rasp.
En frossen grøntsagsblanding kan bruges til stuvede grøntsager.
Stuvet spinat eller stuvet hvidkål kan bruges i stedet for stuvede ærter og gulerødder.
Karbonader kan også serveres med rødkål og skysauce.

Opskriften er udviklet af