Karbonader med kartoffelmos, ærter og persille

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 11 g.
  • Fedt 5 g.
  • Energifor./ pers 708 kcal
  • Fedtenergi 41 %

Sådan gør du

  • 1

    Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog disse møre. 

  • 2

    Form 4 bøffer, hak dem, krydr med salt og peber og steg dem i olivenolie, først ved høj varme, på begge sider, og færdige ved middelvarme, ca. 4-6 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen af karbonaden. 

  • 3

    Kom ærterne i en gryde, dryp med lidt rapsolie, drys med lidt salt. Hæld kogende vand over, kog op og hæld vandet fra. 

  • 4

    Skyl, tør og nip persille. 

  • 5

    Lun mælken og mos kartoflerne med smør og mælk, og smag til med salt. 

  • 6

    Anretning

    Anret mosen med karbonade med persille og ærterne ved siden af.

  • {{recipeDoneText}} Karbonader med kartoffelmos, ærter og persille

Tip

Karbonader eller krebinetter – er en ’hakkebøf’, lavet af hakket svine- og kalvekød, eller rent kalvekød. Undersøgelser viser, at man i Jylland, kalder det for en karbonade, og på Sjælland kalder man den for en krebinet. På Fyn lidt blandet. Den gammeldagsversion, var paneret de luxe, det vil sige, først i mælk, så i mel, herefter i sammenpisket æg, og slutteligt i rasp. En panering, der rigtig kan suge fedt til sig. Med denne version her, lader vi kødet tale for sig selv og en god stegeskorpe.

Opskriften er udviklet af