Æblegrød (karamelliseret)

Smuk æblegrød som vi anretter med frosne flødekugler og ristede hasselnødder. Lige til et 12-tal. 

Sådan gør du

  • 1 Pisk fløden til let skum og frys den i 3-4 timer.
  • 2 Skær æbler i mindre stykker og kom i en gryde med sukker.
  • 3 Lad æbler og sukker simre sammen, imens du rører ganske ofte.
  • 4

    Lige pludselig begynder sukkeret at karamellisere. Det bliver lysebrunt.

  • 5 Nu skal du hælde cirka en deciliter vand i. Lad vandet koge op og tag det fra komfuret. Brug nu en stavblender og blend æblegrøden ganske fint. Juster konsistensen med vand.
  • 6 Afkøl æblegrøden helt. Æblegrøden kan serveres stuetempereret eller køleskabskold.
  • 7 Sæt ovnen på 225 grader, og rist hasselnødder heri, indtil de er godt gyldne. Kik efter 7-8 minutter. Gnid skallerne af
  • 8 Tag fløden op af fryseren, 20 minutter før den skal serveres.
  • 9 Anret æblegrød med små kugler frossen fløde og hasselnødder. Lidt revet limeskal lægges på toppen.
  • {{recipeDoneText}} Æblegrød (karamelliseret)

Tip

Brug et parisiennejern hvis du vil lave små fine kugler. Det ligner en iskugleske, men findes i mindre størrelser.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier