Jeg elsker kanelsnegle. De smager så hamrende godt, at jeg bliver nødt til at smage to!

Sådan gør du

  • 1 Lun mælken i en gryde. Opløs gæren heri. Kom mel i en skål, og smuldr smørret heri. Hæld den lune mælk i melet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør, og ælt dejen, til den er smidig og glat. 
  • 2 Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • 3 Rør alle ingredienser til fyldet sammen i en skål. 
  • 4 Kom dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til en firkant på ca. 35x50 cm. Dejen skal være ca. ½ cm tyk. 
  • 5 Smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag. Rul dejen stramt sammen til en roulade. Skær sneglene ud i ca. 2,5 cm tykke skiver. Placér sneglene på en bageplade med snippen under sneglen. Tryk sneglene let flade. 
  • 6 Lad dem hæve i ca. 30-40 minutter og tænd for ovnen på 200 grader. Bag sneglene i ovnen i ca. 12-15 minutter. Lad dem køle af inden du pynter dem.
  • 7

    Pynt

    Rør flormelis og vand til en tyk glasur i en lille skål. Pynt sneglene med glasur og frysetørrede hindbær.
  • 8

    De små børn kan:

    • Måle ingredienser af. • Røre fyld og glasur sammen. • Pynte med hindbær.
  • 9

    De store børn kan:

    • Rulle dejen ud. • Lave fyld og skære snegle ud. • Pynte med glasur.
  • {{recipeDoneText}} Kanelsnegle

Opskriften er udviklet af