Kanelbullar

Jeg elsker svenske kanelbullar. Som svensker er jeg vokset op med ”fika”, som er en slags svensk kaffehygge, som vi er vilde med i Sverige. Man kan spise mange søde sager til svensk fika, men hos os har den altid stået på hjemmebagte kanelbullar. Det her er min svenske yndlingsopskrift.

Sådan gør du

  • 1 Smuldr gæren i en skål eller røremaskine. Hæld mælk i skålen. Rør gæren ud. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og mel. Tilsæt 1 æg. Rør sammen - gerne i mindst 5 minutter. 
  • 2 Skær 150 g smør i skiver. Fordel i dejen og ælt det sammen i 5 minutter. Lad dejen hæve overdækket i 2 timer. 
  • 3 Bland 150 g blødt smør, brun farin og kanel til en ensartet remonce. 
  • 4 Del dejen i to dele. Rul delene ud til aflange firkanter. Smør remonce på. Fold sammen som i videoen. Rul ud og skær hver del i 12 stykker. 
  • 5 Snur til kanelsnurrer, som vist i videoen. Lad hæve i 2 timer. Pisk et æg sammen. Pensl.
  • 6 Bag ved 200 grader i 12-15 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Kanelbullar

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier

Andre spændende opskrifter