Kam med hvidkålssalat

Sådan gør du

  • 1 Sværen gnides godt med salt, så det trænger ned mellem hver svær (saltet trækker vandet ud af spækket, som så bliver mere sprødt). Stegen lægges på en rist over en bradepande og vand hældes ved, så bradepanden er dækket med min. 1/2 cm vand.
  • 2 Flæskestegen stilles i ovnen ved 160° i 1 - 1 1/4 time (centrumtemperatur 55°).
  • 3 Skyen hældes fra i en skål og stegen efterbrunes 15 - 20 min. ved 225° (centrumtemperatur 65°).
  • 4 Lad stegen hvile i ca. 20 min. før den skæres i skiver.
  • 5 Hvidkål snittes meget fint.
  • 6 Skal og den hvide hinde skæres af appelsinerne.
  • 7 Appelsinerne skæres i fileter ved at skære mellem hinderne med en skarp kniv – gør det over en skål, så saften opsamles. Mandelsplitterne ristes på en tør pande til de er gyldne.
  • 8 Hvidkål, appelsin, rosiner og mandelsplitter vendes sammen.
  • 9 Honning, appelsinsaft og citronsaft piskes sammen til en dressing og smages til med salt og peber.
  • 10 Dressingen hældes over salaten, og den drysses med hakket persille.
  • {{recipeDoneText}} Kam med hvidkålssalat

Tip

Frys stegeskyen til sauce til en gang frikadeller eller medisterpølse.

Opskriften er udviklet af