Kalvetykkam med tomater og urtedrys

Til når du har god tid til at nyde duften af simreret. Stil den i ovnen, mens du glæder dig til den fine smag af kalv, hvidvin og citron.

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 120 grader.
  • 2 Varm olien i en ovnfast stegegryde, og brun kødet  godt på alle sider. Tag det op, tilsæt mere olie, ansjoser og hvidløg, og lad det stege 3 min., tilsæt grøntsager og urter og lad dem brune yderligere 2-3 min. 
  • 3 Hæld hvidvin på, og læg kødet tilbage i gryden. Sæt den i ovnen med låg i ca. 6 timer eller til kødet er mørt.
  • 4 Tag kødet op, dæk det med stanniol. Si saucen, og hæld den tilbage i gryden. Kog den ind til ca.2 dl. 
  • 5 Bland urterne i en skål med citronskal og lidt flagesalt og friskkværnet peber.
  • 6 Kom kødet i saucen, og lad det varme igennem. Server kødet i store stykker sammen med sauce, grøntsager og lidt urtedrys.
  • {{recipeDoneText}} Kalvetykkam med tomater og urtedrys

Tip

Bland lidt parmesanost i urtedrysset, og drej smagen i italiensk retning. Parmesanost er en god og nem kilde til den eftertragtede umamismag.

Server med dampede grønne bønner og frisk pasta eller ovnstegte kartofler.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier