Kalvesteak med saltbagt knoldselleri

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 10 g.
  • Kulhydrater 4 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 327 kcal
  • Fedtenergi 42 %

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200 grader. Skræl selleri og stil det i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, eller en stegeso. Dæk selleri med salt. Stil gryden eller stegesoen i ovnen i 2 timer. 
  • 2 Tag gryden ud, tag låget af og lad den blive tilnærmelig. Fjern saltet, tag selleri på skærebrættet og skær 8 trekanter. Steg disse trekanter gyldne, på alle sider, i olivenolie. Læg dem på fedtsugende papir og giv dem et let drys salt og et kværn peber. 
  • 3 Skyl, tør og hak persille. Skær citronen i både. 
  • 4

    Servering

    Krydr og steg kødet i 1 spsk. olivenolie og 1 spsk. smør. Først ved høj varme på begge sider, til de har fået farve, og færdige ved middelvarme, 2-4 minutter, til ønsket rødme. Anret med knoldselleri.
  • {{recipeDoneText}} Kalvesteak med saltbagt knoldselleri

Tip

Retten fremstår fint i sig selv, men man kan vælge at bruge kun halvdelen af sellerien og servere en kogt kartoffel til, og måske en bearnaise sauce, eller – for mindre fedt – en kold creme af skyr og hakkede krydderurter. Den saltbagte selleri egner sig kold godt som del af sandwich eller salat.

Opskriften er udviklet af