Kalvesteak med broccoli, ærter og majs

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 3 g.
  • Kulhydrater 12 g.
  • Fedt 2 g.
  • Energifor./ pers 274 kcal
  • Fedtenergi 28 %

Sådan gør du

  • 1 Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand. 
  • 2 Skær broccoli groft. Kom den i en gryde, drys med lidt salt, dryp med lidt olie, for at holde på farve og vitaminer. Kog op og lad kålen koge 2-4 minutter, afhængig af, hvilket ’bid’, der ønskes i kålen. 
  • 3 Fjern blade og tråde fra majsene. Skær toppen fra, så majsen kan ’stå’. Skær nu majskornene fra oppefra og ned. Kom dem i en gryde med lidt salt og dryp af rapsolie, hæld kogende vand over og kog dem i 3 minutter. 
  • 4 Kom ærterne ved, kog op og hæld vandet fra. Skyl, tør og hak persille. 
  • 5 Dup kødet tørt, krydr med salt og peber og steg det i olivenolie og smør. Først ved høj varme, på begge sider, skru ned for varmen og steg færdigt. 2-4 minutter på hver side, afhængig af, hvor rød du ønsker steaken. 
  • 6

    Anretning

    Anret kødet med broccoli, majs og ærter, vendt med persille. Servér kartoflerne ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Kalvesteak med broccoli, ærter og majs

Tip

En majskolbe indeholder ca. 80 g majs, så vælges frosne majs eller dåsemajs, skal man her beregne 160 g. Det er uhyre lækkert med frisk citron på steaks, så servér gerne en citronbåd pr. person til steaken her.

Opskriften er udviklet af