Kalveschnitzler i svampesauce med franske ærter

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 8 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 647 kcal
  • Fedtenergi 38 %

Sådan gør du

  • 1 Skrub og kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Skyl, tør og hak persille. 
  • 2 Skær det synlige fedt fra kødet, kom det i en plasticpose én schnitzel ad gangen. Bank dem lidt større og dermed også lidt fladere. Dup kødet tørt. Krydr med salt og peber og steg det i 1 spsk. olivenolie og 1 spsk. smør, først ved høj varme et minuts tid, og færdige ved middelvarme et par minutter. 
  • 3 Gør champignon i stand og skær dem i kvarte. 
  • 4 Tag kødet af panden, hold det varmt i alufolie, gør panden ren og rist nu champignon i en spsk. olivenolie. Krydr let med salt og peber. 
  • 5 Kom cremefraiche ved svampene og lad dem creme godt. Giv dem evt. lidt kulør. 
  • 6 Kom ærter og løg i en gryde, dryp med lidt rapsolie, drys med lidt salt. Hæld kogende vand over og kog op. Hæld vandet fra. 
  • 7

    Anretning

    Anret kødet med sauce og franske ærter med persilledrys og kartofler med persilledrys ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Kalveschnitzler i svampesauce med franske ærter

Tip

Retten heder, på fransk, escalope à la crème et champignons og på italiensk scaloppine ai funghi. Mere, hvis man har fået det på en ferie i udlandet. Man kan servere pasta/tagliatelle til, som alternativ til kartofler.

Opskriften er udviklet af