Kalvemørbrad med hasselnødder og æbler i flødesauce

Nem gæstemad, som smager skønt med sure æbler i sød flødesauce. Server gerne en grøn salat til, fx den krydrede rucola eller bitre radicchio.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 225 grader.
  • 2 Vend kartofler med olie, revet hvidløg og salt.
  • 3 Spred dem ud på en bradepande, og bag dem møre i cirka 30 minutter.
  • 4 Skær mørbrad i bøffer, og krydr dem med salt og peber, men steg dem først lige før, I skal spise.
  • 5 Hak løget helt fint, og svits løg og hasselnødder i smør i en gryde.
  • 6 Kom vin herpå, og lad det simre helt væk i nogle minutter.
  • 7 Kom vand, fløde, fond og sennep heri. Lad det simre i yderligere fem minutter.
  • 8 Skær æble i både, og kom heri sammen med hasselnødder. Lad det simre cirka otte minutter.
  • 9 Spæd eventuelt med lidt mere vand.
  • 10 Steg bøfferne i smør og olie et par minutter per side. Hæld stegesaften ned i saucen.
  • 11 Server bøfferne med kartofler, æbler og sauce.
  • {{recipeDoneText}} Kalvemørbrad med hasselnødder og æbler i flødesauce

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier