Kalvekoteletter med hvidkål, honning og hjemmelavet pomfritter

Sådan gør du

  • 1 Skær hvidkålen i lange strimler.
  • 2 Karamelliser honning og smør i en stor gryde og brun kålen heri.
  • 3 Kom suppen ved, sammen med reven citronskal.
  • 4 Læg låg på og lad kålen simre svagt til den er næsten mør.
  • 5

    Smag til med flagesalt, friskkværnet sort peber og citronsaft. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i stænger.

  • 6 Cirka 5-7 cm i længden og 1 x 1 cm i bredden.
  • 7 Stabel pomfritterne som et tårn af tændstikker på en bageplade med bagepapir.
  • 8 Dryp en anelse olivenolie henover og krydr godt med flagesalt samt friskkværnet sort peber.
  • 9 Bag dem sprøde og gyldne i ovnen ved 200 grader, det tager cirka 25 -35 minutter.
  • 10 Skulle de blive færdige før serveringen skrues ovnen ned på 75 grader, så de holdes sig sprøde.
  • 11

    Steg koteletterne på en middelvarm pande i lidt vindruekerneolie 4-5 minutter på hver side.

  • 12 Krydr med salt og peber.
  • 13 Koteletterne må ikke gennemsteges, da de kan blive meget tørre.
  • 14

    Efter stegningen skal koteletterne hvile 3-5 minutter inden de serveres.

  • {{recipeDoneText}} Kalvekoteletter med hvidkål, honning og hjemmelavet pomfritter

Tip

Det er meget vigtigt at skære kartoflerne så præcise som muligt, for under tilberedningen vil der ske det, at de tynde bliver for sprøde/hårde og de tykke bliver bløde/ slaskede.

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter