Kalvefrikassé

Nøglehulsmærket opskrift

Sådan gør du

  • 1 Skær kødet i tern ca. 2½x2½ cm.
  • 2 Kom kødet i ½ liter kogende vand. Kog op, og skum urenheder væk med en ske. Tilsæt 1 tsk salt og laurbærbladet. Kog kødet ca. 1 time ved svag varme under låg, inden grønsagerne tilsættes.
  • 3 Skræl gulerødderne, og rens porrerne. Skær grønsagerne i mindre stykker, og kog dem sammen med kødet i 10 min. Tag gryden af varmen.
  • 4 Skrub kartoflerne og skær dem i halve. Vend dem i olie med 1 tsk salt. Steg dem på bagepapir i ovnen ved 200 grader ca. 50 min.
  • 5 Varm olien i en lille gryde. Rør melet i, og spæd gradvis med ca. 3 dl af suppen fra kødet og grønsagerne, til det jævner til sovs. Kog sovsen i 4-5 min. under omrøring. Hæld sovsen i gryden med kød og grønsager. Kom ærterne i, og kog retten kort igennem. Smag til med 1 tsk salt og peber.
  • 6 Serveres med kartofler og en lille skål hakket persille som tilbehør.
  • {{recipeDoneText}} Kalvefrikassé

Tip

Du kan bruge friskbælgede ærter til retten. Opskrift: Katrine Klinken

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier