Kalv i wok med karry, kokos og kål i grønt

Kalv i wok med karry, kokos og kål i grønt

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 8 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 647 kcal
  • Fedtenergi 39 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Skyl og sæt kikærterne i blød i vand på køl 8 timer. 

  • 2

    Skyl og kog dem møre i letsaltet vand. Ca. en time. Tag en ært op og bid i den, for at mærke, om de er møre, men med bid. 

  • 3

    Snit spidskålen fint. Skær bladselleri i skiver. Skær peberfrugten i stave, fjerne kerner og det hvide. Snit sukkerærterne fint. Skær synligt fedt fra kødet og skær kødet i strimler. Riv ingefær, ca. 2 tsk. og pres hvidløg. 

  • 4

    Varm olien op i wokken og kom karry, ingefær, hvidløg og lidt salt ved, hold det i gang. 

  • 5

    Steg først kødet, herefter kommes spidskål og bladselleri i. Steg mens du holder gang i retten. Når kødet er stegt og spidskålen reduceret og blød, kommes kokosmælken i. Lad den koge godt op om retten. Kom peberfrugt, sukkerærter og kikærter i og lad det simre med. Smag til med salt og peber.

  • {{recipeDoneText}} Kalv i wok med karry, kokos og kål i grønt

Tip

Det er en rigtig god idé at have et lager af kikærter i fryseren; kikærter der er udblødt og kogt. Til salater, supper, sammenkogte retter og humus. Vægten fordobles ved udblødning og kogning. Således svarer de 200 g tørrede kikærter her til 400 g udblødte og kogte, fra lageret i fryseren.

Opskriften er udviklet af