Kalkunkufta med bagte tomater og gulerodssalat

Sådan gør du

  • 1

    Kalkunkufta:

    Tænd ovnen på 200°.
  • 2 Vrid de revne kartofler for væde.
  • 3 Rør kalkunkødet med æg, kartofler, løg, hvidløg, timian, salt og peber.
  • 4 Lad farsen trække lidt.
  • 5

    Bagte tomater:

    Sæt tomaterne på bagepapir, pensl dem med olivenolie, drys dem med timian, hvidløg og lidt salt og peber.
  • 6 Sæt dem i ovnen 15 min.
  • 7

    Kalkunkufta:

    Form frikadeller af farsen, og steg dem gyldne i olie ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side.
  • 8 Server kuftaerne og de halve bagte tomater med kartofler og marokkansk gulerodssalat.
  • 9

    Marokkansk gulerodssalat:

    Skær gulerødderne i lange tynde strimler.
  • 10 Det gøres nemmest med en kartoffelskræller med vippeskær.
  • 11 Pisk citronsaft, olivenolie, sukker, salt og hvidløg, og smag til med kanel og cayenne.
  • 12 Stil salaten i køleskabet i mindst en time.
  • {{recipeDoneText}} Kalkunkufta med bagte tomater og gulerodssalat

Tip

  1. Der bliver ca. 12 kuftaer af portionen. 8 er rigeligt til 4 mennesker.

  2. En rest kan bruges til madpakkerne.

Opskriften er udviklet af